علی دریابیگی زند

علی دریابیگی زند

دانشکده محیط زیست / مهندسی طراحی محیط زیست

مقالات علمی چاپ شده در مجلات

1. "Assessing the Immobilization of Heavy Metals in Compost Derived from Organic Fraction of Municipal Solid Waste Amended with Forest_based Biochar"
    Gholam Reza Nabi Bidhendi, Ali Daryabeigi Zand, omid hassanzade moghimi
    Environmental Energy and Economic Research, Vol. 6, No 3, 2022
  2. "Insight into an Integrated Evaluation of Unmitigated Disposal Options for the Largest Waste Disposal Site in Tehran Using Rapid Impact and Sustainability Assessment Method"
    Maryam Rabiee Abyaneh, Ali Daryabeigi Zand
    Avicenna Journal of Environmental Health Engineering, Vol. 8, No 2, pp.74-83, 2022
  3. "Capability of Reused Waste from Aluminum Industry (Red Mud) in Iran to Improve Compressive Strength of Loose Soil."
    Ali Daryabeigi Zand, Hassan Hoveidi, Maryam Rabiee Abyaneh
    Pollution, Vol. 5, No 2, 2018
  4. "Feasibility of Sunflower (Helianthus annus L.) Plantation in Low to Moderately Contaminated Brown fields to Achieve Remediation Objectives"
    Hassan Hoveidi, Ali Daryabeigi Zand
    Journal of Applied Biotechnology Reports, Vol. 3, No 3, pp.457-463, 2016
  5. "Plant-Aid Remediation of Hydrocarbon-Contaminated Sites"
    Hassan Hoveidi, Ali Daryabeigi Zand
    Pollution, Vol. 2, No 3, pp.233-246, 2016
  6. "Use of column leaching test to study the leachibility of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons from contaminated soil"
    Naser Mehrdadi, Akbar Baghvand, Gholam Reza Nabi Bidhendi, Ali Daryabeigi Zand
    Journal of Environmental Sciences, Vol. 6, No 4, pp.67-82, 2011
  7. "Phytoremediation of total petroleum hydrocarbons (TPHs) using plant species in Iran"
    Gholam Reza Nabi Bidhendi, Naser Mehrdadi, Ali Daryabeigi Zand
    Turkish Journal of Agriculture and Forestry, Vol. 34, No 5, pp.429-438, 2010
  8. "Determination of leaching behaviour of polycyclic aromatic hydrocarbons from contaminated soil by column leaching test"
    Peter Grathwohl , Naser Mehrdadi, Gholam Reza Nabi Bidhendi, Ali Daryabeigi Zand
    WASTE MANAGEMENT & RESEARCH, Vol. 28, No 10, pp.913-920, 2009
  9. "Phytoremediation of hydrocarbon-contaminated soils with emphasis on the effect of petroleum hydrocarbons on the growth of plants species"
    Naser Mehrdadi, Gholam Reza Nabi Bidhendi, روانبخش شیردم , Ali Daryabeigi Zand
    PHYTOPROTECTION, Vol. 89, No 1, pp.21-29, 2008
  10. "The influence of deposit control additives on exhaust CO and HC emissions from gasoline engines (case study: Tehran)"
    Hamid Pezeshk, Alireza Mikaeili Tabrizi , Gholam Reza Nabi Bidhendi, Ali Daryabeigi Zand
    TRANSPORTATION RESEARCH PART D-TRANSPORT AND ENVIRONMENT, Vol. 12, No 3, pp.189-194, 2007
  11. "Natural and human-induced impacts on coastal groundwater in Mazandaran province, North of Iran"
    Ali Daryabeigi Zand, Naser Mehrdadi
    International Journal of Environmental Research, Vol. 1, No 2, pp.170-178, 2007
  12. "ارزیابی اثرات محیط زیستی سناریوهای مختلف دفع پسماند شهری با استفاده از روش ارزیابی چرخه حیات (مطالعه موردی: شهر چالوس)"
    مریم ربیعی ابیانه، علی دریابیگی زند
    فصلنامه سلامت و محیط زیست، نسخه 14، شماره 1، صفحات:19-34، 1400
  13. "مدیریت هواپیماهای مستعمل در ایران با رویکرد حفظ منابع و کاهش ردپای کربن.."
    حسن هویدی، مریم ربیعی ابیانه، علی دریابیگی زند
    جغرافیا ( برنامه ریزی منطقه ای)- موسسه آموزش عالی بین المللی قشم، نسخه 33، شماره 1397
  14. "مدل سازی آب های زیرزمینی به منظور پیش بینی پراکنش نیترات در آبخوان های بحرانی (مطالعه موردی: شهر مشهد)"
    علی وثوق، اکبر باغوند، سعید گیوه چی، علی دریابیگی زند
    علوم و تکنولوژی محیط زیست، نسخه هفدهم، شماره 4، صفحات:1-22، 1394
  15. "ارزیابی نشت هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای از سایت های آلوده به ترکیبات نفتی"
    اکبر باغوند، علی وثوق، علی دریابیگی زند
    علوم و تکنولوژی محیط زیست، نسخه 16، شماره 4، صفحات:1-11، 1393
  16. "ارتقاء کارایی فرایند لجن فعال در تصفیه پساب صنایع پتروشیمی با استفاده از بیوفیلم در دمای پایین"
    بابک جعفری سلیم ، علی وثوق، غلامرضا نبی بیدهندی، اکبر باغوند، علی دریابیگی زند
    مجله آب و فاضلاب، نسخه 23، شماره 84، صفحات:22-28، 1391
  17. "توانایی گونه های گیاهی مختلف در حذف ترکیبات نفتی از خاک و تاثیر آلودگی نفتی بر رشد این گونه های گیاهی"
    روانبخش شیردم، غلامرضا نبی بیدهندی، ناصر مهردادی، علی دریابیگی زند
    علوم و تکنولوژی محیط زیست، نسخه 12، شماره 4، صفحات:41-57، 1389
  18. "تحلیلی بر پسماندهای رایانه ای."
    محمدعلی عبدلی، علی دریابیگی زند
    محیط شناسی، نسخه 37، شماره 1، صفحات:105-112، 1384

مقالات علمی ارائه شده در همایش‌ها

1. "Nitrate Removal from Water Using Synthesis Nanoscale Zero-Valent Iron (NZVI)"