دومین مجمع ملی اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی محیط زیست ایران - env- دانشکده محیط زیست
دومین مجمع ملی اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی محیط زیست ایران
05 12 2016 06:47
کد خبر : 10103690
تعداد بازدید : 253
دومین مجمع ملی اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی محیط زیست ایران به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد، به مدت دو روز در تاریخ 12 و 13 آبان ماه 1395 برگزار شد.
اولین همایش "چالش های زیست محیطی ایران از نگاه دانشجو" نیز در حاشیه برگزاری مجمع و صبح روز 13 آبان با حضور دبیران انجمن های علمی دانشجویی محیط زیست سراسر کشور، دکتر فرشچی معاون سازمان حفاظت محیط زیست ایران، دکتر صالحی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی، دکتر طباطبایی مسئول واحد دانشگاه سبز دانشگاه فردوسی، سرکار خانم عبدالهی نماینده وزارت علوم تحقیقات فناوری و دکتر یوسفی معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
مباحث متنوعی در زمینه محیط زیست مطرح گردید که در پی آن شرکت کنندگان نسبت به شرایط محیط زیستی، تخریب ها و تهدیدات گسترده منابع محیط زیست ابراز نگرانی کرده و آمادگی خود را جهت مقابله با چالش های پیش رو اعلام داشتند.
در این نشست دکتر فاطمه طباطبایی خلاصه ای از اقدامات زیست محیطی که در دانشگاه فردوسی مشهد انجام شده است را برای حضار بیان نمود.
سپس دکتر یوسفی ضمن خیر مقدم به حاضرین، به اهمیت جایگاه محیط زیست و نقش اتحادیه انجمن های علمی در رفع معضلات محیط زیست کشور پرداخت.
دکتر صالحی نیز نقش دانشجویان در رفع مشکلات محیط زیستی را بسیار مهم ارزیابی کرد.
دکتر فرشچی ضمن اشاره به عملکرد سازمان حفاظت از محیط زیست در سه سال اخیر ،مشکلات موجود را حاصل دو عامل عدم مدیریت و بی تدبیری در دو دهه اخیر و مسائل طبیعی همچون آب و هوا، جنگ، تحریم های اعمال شده و اتفاقات طبیعی دیگر دانستند و اعلام کردند با توجه به محدودیت های موجود در بحث بودجه،امکانات و تجهیزات، عدم مجوز استخدام نیروی جدید و کمبود نیروهای محیط بانی و غیره...بازهم می توان روند محیط زیست کشور را رو به رشد و امیدوار کننده دانست، ایشان با اشاره به بحران های از جمله آلودگی هوا، خشک شدن تالاب ها و مدیریت منابع آبی و پسماند ها مهم ترین ضعف موجود در پیگیری های زیست محیطی را عدم همکاری های فرابخشی درعین وجود همپوشانی میان سازمان های مدیریتی معرفی کردند و در پایان از دانشجویان شرکت کننده خواستند با حسن نیت و همکاری فرابخشی به سوی شرکت و دیده شدن در مجامع بین المللی و برنامه های عمده ی جهانی از جمله مبارزه با تغییرات اقلیم و تحقق اهداف توسعه پایدار تلاش کنند.
سپس جلسه پرسش و پاسخ بین دانشجویان و مسئولین برگزار شد.
در مباحث مطرح شده در این نشست با تاکید بر مسئله آموزش در محیط زیست و اعلام اینکه دستیابی به توسعه پایدار بدون آموزش غیرممکن است،اهمیت نقش اساتید و دانشجویان دانشگاه ها و فعالیت انجمن های علمی دانشجویی در زمینه آموزش،تبلیغات و آگاه سازی تشریح و ضرورت مشارکت آنها در حفاظت از محیط زیست بیان شد.
در این راستا آموزش اصولی و کاربردی محیط زیست، استفاده از توان علمی و عملی انجمن های علمی دانشجویی، بهره گیری دانشجویان از اساتید مجرب و متخصص به عنوان حق مسلم آنان و ایجاد شرایط اشتغال دانش آموختگان رشته های مرتبط با محیط زیست از جمله موارد مطرح شده در این مجمع است که انتظار می رود در دستور کار دولت محترم تدبیر و امید و وزارتخانه های کشور قرار گیرد.
در این نشست خانم ها الهام شاهی ( دبیر انجمن علمی زیستا ) و شکوفه رضوی ( دبیر انجمن علمی طراحی محیط زیست ) از دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران شرکت کردند.
روز پنجشنبه 13 آبان دومین مجمع انجمن های علمی محیط زیستی کشور با حضور دبیران انجمن های علمی و تشکل های دانشجویی حوزه محیط زیست از دانشگاه های سراسر کشور برگزار شد، موضوعاتی از قبیل قرائت اساسنامه و تصحیح آن و همچنین انتخابات شورای مرکزی و بازرسان نیز صورت گرفت. نتایج انتخابات به شرح ذیل می باشد.
اعضای شورای مرکزی :
محمد حاجی پور ( دانشگاه فردوسی مشهد، دبیر اتحادیه )
احمد امامیان ( دانشگاه فردوسی مشهد )
امین دنیایی ( دانشگاه بیرجند )
سینا خانزاده ( دانشگاه تهران )
محمدرضا مهدی پور (دانشگاه عقیق اصفهان )
الهام شاهی ( دانشگاه تهران، عضو علی البدل )
آرمان جلیل ( دانشگاه صنعتی اصفهان، عضو علی البدل )
بازرسان:
پوریا سرداری ( دانشگاه فردوسی مشهد )
مجتبی نعمتی نژاد ( دانشگاه رازی کرمانشاه، بازرس علی البدل )
در پایان پس از دو روز بحث و فعالیت ضمن تاکید بر اهمیت رعایت اصول اخلاقی و علمی و ضرورت حسن نیت و حفظ روحیه ی همکاری دانشجویان و انجمن های علمی در ارائه ی راهکار های مناسب برای حل مشکلات، با توجه به کلیه ی موارد مطرح شده بیانیه ای در این زمینه به شرح ذیل قرائت گردید.
بیانیه دومین مجمع ملی اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی محیط زیست ایران:
دومین مجمع ملی اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی محیط زیست ایران در تاریخ 12 و 13 آبان ماه 1395 در دانشگاه فردوسی مشهد با حضور دبیران انجمنهای علمی دانشجویی محیط زیست کشور برگزار گردید.
پس از دو روز فعالیت و بحث در زمینههای متنوع مربوط به محیط زیست بیانیه حاضر تدوین گردید.
شرکت کنندگان در این مجمع ضمن ابراز نگرانی عمیق از شرایط زیست محیطی، تخریب ها و تهدیدات گسترده منابع زیست محیطی، آمادگی خود را برای مقابله با چالش های پیش رو اعلام می دارند و در همین راستا با درنظر گرفتن اصول علمی و اخلاقی و با هدف حفاظت از محیط زیست و آگاهی از نقش آموزش در حفاظت از محیط زیست اعلام می دارند:
1. دانشجویان و اساتید دانشگاهها نقش مفید و سازندهای در حفاظت از محیط زیست دارند و مشارکت آن ها در این زمینه ضروری است.
2. تاکید بر نقش مشارکت انجمن های علمی و اتحادیه انجمنهای علمی در زمینههای مختلف آموزشی، تبلیغاتی و آگاهسازی محیط زیست و همچنین نقد فعالیتهایی که در جهت حفاظت یا تخریب محیط زیست در هر گوشه از کشور عزیزمان ایران انجام میشود.
3. آموزش در زمینه محیط زیست مسالهای مهم و ضروری است و توسعه پایدار بدون آموزش محیط زیست غیر قابل دسترسی است از این رو آموزش اصولی و کاربردی محیط زیست باید در اولویت های دولت محترم قرار گیرد.
4. به رسمیت شناختن آموزش با کیفیت به معنی بهره گیری از اساتید مجرب، متخصص در زمینه ای که تدریس می کنند و با تجربه در زمینه تدریس و کار به عنوان حق مسلم دانشجویان دانشگاههای سراسر کشور از سوی وزارتخانهها و معاونتهای مرتبط با مبحث آموزش محیط زیست گامی است مثبت و پایدار در جهت حفاظت از محیط زیست.
5. دولت محترم تدبیر و امید برای تقویت توانمندی های خود در زمینه محیط زیست از توان علمی و عملی انجمن های علمی دانشجویی استفاده نمایند.
6. اشتغال دانش آموختگان رشته های مرتبط با محیط زیست که یکی از چالش های امروز کشور است و آشنا سازی متقابل دولت و صنعت و جامعه با توان، مهارت و دانش دانشگاه و دانش آموختگان و دانشگاهیان بر پایه نیازها و اولویت های جامعه مورد تائید قرار دارد.
7. کلیه دانشجویان و اعضا انجمنهای علمی سراسر کشور در مقاطع مختلف تحصیلی باید با حسن نیت و روحیه همکاری در حفظ محیط زیست کوشا بوده و با نگاه منطقهای و شناخت بومی که از مسائل فرهنگی و اجتماعی هر نقطه از کشور پهناور ایران دارند، با ارائه راهکارهای مناسب برای حل مشکلات اقدام نمایند.
حفاظت از محیط زیست جزء لاینفک فرآیند توسعه بوده و نمی تواند جدا از آن مد نظر قرار گیرد. ( اصل 4 بیانیه ریو)